Mijn yoga

Er bestaan veel vooroordelen over yoga. Mensen denken vaak dat yoga voor huisvrouwen is die een beetje zitten te ademen op een matje. Dat kan het ook zijn, maar dat is niet wat yoga bij mij is. Ook hoor ik vaak dat mensen denken dat ze te stijf zijn voor yoga. Dat is een beetje hetzelfde als zeggen dat je te vies bent om te douchen. Ik kan het weten, ik ben van nature zo stijf als een plank.

Of je met je handen bij je tenen kan, vind ik niet interessant. Wat ik wel belangrijk vind is werken aan kracht, stabiliteit, flexibiliteit en mentale rust. Mijn lessen zijn dan ook dynamisch en uitdagend waarbij je doet wat je kan en wat geschikt is voor jouw lichaam.

‘Zeggen dat je te stijf bent voor yoga is een beetje als zeggen dat je te vies bent om te douchen’.

Lichamelijke beweging is belangrijk om allerlei redenen. Dat lees je overal. Dat ondersteun ik, wat ik daaraan wil toevoegen is dat ik denk dat het belangrijk is dat je iets doet wat je leuk vindt. Dat is namelijk de enige manier om iets vol te houden en dus ook resultaat te boeken.

Niks zweverigs, rechttoe rechtaan yoga.
Vanuit je hoofd naar je lijf. Met een lach. Of een traan. We hebben allemaal drukke levens, soms is het wel eens fijn om gewoon even met je lijf bezig te zijn. Of met jezelf.